E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Afholdte arrangementer / Forældreansvarsloven, Familieretshuset og konfliktmægling

 

Forældreansvarsloven, Familieretshuset og konfliktmægling

DENNE DAG ER AFHOLDT!

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, SÅ BLIVER DU BLANDT DE FØRSTE, DER FÅR BESKED, HVIS VI GENUDBYDER DETTE KURSUS.

Forældreansvarsloven, Familieretshuset og konfliktmægling
– få indblik i det nye familieretlige system og redskaber til konfliktløsning

Den 1. april 2019 træder den nye familieretshuslov i kraft. En lov, der har et særligt fokus på barnets trivsel i et nyt familieretligt system.

Antallet af samværssager er eksploderet siden 2007. For nogle forældre fylder konflikten med den anden så meget, at de har mistet fokus på, hvad der er det bedste for deres barn, og flere børn oplever, at forældrene bringer systemet i spil.

For at beskytte børn fra skilsmissefamilier mod negativ påvirkning har regeringen i samarbejde med Folketinget udarbejdet et nyt familieretligt system, der varetager børnenes interesser.

Se også artikel fra autoriseret psykolog Marie-Louise Dessau og master i konfliktmægling Maja Markman: Familieretshuslov: Dialog er ønskelig ved konflikt og midlet til at nå mål

Børn, hvis forældre har konflikt, trives dårligere sammenlignet med andre børn, hvis forældre er gået fra hinanden. Depression, angst, social isolation, aggressions- og adfærdsproblemer, selvmordstanker, selvskade og dårlige skolepræstationer er nogle af de konsekvenser, konflikter mellem forældrene over længere tid kan have for deres børn.

Derfor er din rolle som fagprofessionel i myndighedssagsbehandlingen og i udfører-funktionen så utrolig vigtig. På denne høj-aktuelle kursusdag får du viden om, hvad lovgivningen og lovændringen får af betydning for, hvordan loven skal anvendes i kommunal sammenhæng for bedst at sikre børnene. Derudover bliver du beriget med redskaber til konfliktløsning og konfliktmægling i det faglige samarbejde med konfliktfyldte skilsmisseramte forældre.

Dagens faglige program

Kl. 9.00-12.00:

  • viden om den nye lov og lovændringen – forældreansvarsloven, serviceloven og familieretshusloven, herunder arbejdsgange mellem Familieretshuset og kommuner
  • inspiration til afklaring af konfliktniveau og mægling i den tidlige fase
  • viden om konfliktfyldte skilsmissers betydning for barnets trivsel og udvikling
  • introduktion til konflikter, konfliktløsning og konfliktmægling, herunder øvelser i konfliktmæglingsredskaber med løsningsfokuserede spørgsmål

Kl. 13.00-16.00:

  • forandringsskabelse i samarbejdet, herunder inddragelse og motivation
  • inddragelse af barnet – barnet i fokus
  • inddragelse af det private netværk, herunder øvelse i netværkscirklen
  • forberedelse af møder, herunder formøder med hver part (formål, dagsorden, mødedeltagere og rammer)
  • anerkendende, løsningsfokuseret og struktureret mødeledelse med fokus på barnet og fælles mål, herunder øvelse i mødeledelse og mægling

Dagens eksperter

Maja Markman er uddannet cand.jur. og har en Master i Konfliktmægling (MKM) fra Københavns Universitet. Maja Markman er afdelingsleder ved Børnehus Hovedstaden og har bibeskæftigelse som mægler.

Hun har arbejdet med udsatte børn, unge og deres familier i 12 år som bl.a. jurist, underviser, oplægsholder, mægler og leder.

Marie-Louise (Malou) Dessau er autoriseret psykolog og har en Master i Udsatte Børn og Unge fra Aalborg Universitet. Malou Dessau er leder af Suhmsgade familiebehandling i Borgercenter Børn og Unge i Københavns Kommune.

Hun har arbejdet med Udsatte børn, unge og deres familier i 17 år som psykolog, familiebehandler, konsulent og leder. Malou Dessau har undervist i Inddragende netværksmøder for Seminarer.dk igennem de sidste 7 år.

Priser og rabatmuligheder

Pris pr. deltager kr. 2.655,- for kunder på vores mailliste, og 2.950,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 20% ekstra.

Rabatten afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.

priser-seminarer.dk

Se status for din arbejdsplads – klik her

DELTAGERBEVIS
Du får deltagerbevis på dagen

Gå til top