E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Afholdte arrangementer / Kropsorienteret tilgang til børn ramt af stress og traumer

 

traumebehandling

Kropsorienteret tilgang til børn ramt af stress og traumer

DENNE DAG ER AFHOLDT!

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, SÅ BLIVER DU BLANDT DE FØRSTE, DER FÅR BESKED, HVIS VI GENUDBYDER DETTE KURSUS.

Sådan tuner du ind på børn.

Workshop med ekspert i traumebehandling – Sådan tuner du ind på børn

OBS: Da det er en workshop har vi begrænset mængde pladser.

Få redskaber som hjælper barnet til selvregulering og balance

Et barn, som er stresset eller har oplevet en traumatisk livshændelse, er ofte i alarmberedskab. Det viser sig ved, at barnet f.eks. bliver ængstelig, udadreagerende, frustreret eller trækker sig tilbage. Barnet kan ende med at være så overvældet, at det mangler evnen til at kende og regulere sine følelser. Også tilsyneladende harmløse hændelser, som f.eks et simpelt fald på cyklen eller et mindre biluheld, kan sætte sine spor, hvis barnet ikke bliver støttet i at bearbejde hændelsen på en sund måde.

Det er derfor vigtigt, at vi hjælper barnet til at forløse sit chok eller traume og udvikle bevidsthed om sine egne følelser og oplevelser. Men da barnet ikke er kognitivt-orienteret som voksne, har det ofte brug for en anden tilgang. Det, der har en stor effekt, er arbejdet med kroppen og nervesystemet, da traumet sætter sig i kroppen, og derfor skal kroppen hjælpes tilbage til sin naturlige balance.

Formålet med at tune sig ind på barnet er at hjælpe barnet med at reorganisere og rebalancere det autonome nervesystem på det biologisk/overlevelsesniveau efter at have oplevet en stressende eller traumatisk begivenhed. Ved hjælp af leg og kropsorienterede redskaber er det muligt at genskabe barnets selvregulering og dermed styrke barnets glæde og mestring i livet.

Dagens indhold:

På denne dag kan du møde en af verdens førende eksperter inden for kropsorienteret traumebehandling: Ale Duarte. Ale Duarte er somatisk terapeut, og han har hjulpet adskillige børn til at overvinde følgerne af traumer og stress gennem redskaber, der blandt andet er baseret på Somatic Experiencing. Tilgangen har fokus på at aktivere kroppens helende ressourcer, så der genetableres en balance i nervesystemet. Ale Duarte giver en introduktion til sine kropslige arbejdsmetoder og basis-koncepter, som har en naturlig og ikke-medicinsk tilgang til somatisk selvregulering og balance hos børn.

Workshoppen er for dig, der gerne vil:

  • lære at forstå de bagvedliggende årsager til barnets dysfunktionelle adfærd
  • udvikle barnets evne til selvregulering og social resiliens
  • forstå kropslig aktivering og ubalanceret energisk polaritet – hyperaktivitet og apati – og hvordan du hjælper barnet til at cope den impulsive adfærd
  • have somatiske redskaber til at forstå og håndtere adfærd som rastløshed, aggressivitet, manglende energi og uopmærksomhed
  • lære om de 5 faser i selvregulerings-modellen: ro, parathed, aktion, interaktion og integration – og hvordan de kan bruges som en hjælp til at styrke barnets mestring og selvtillid
  • forstå det kritiske forhold mellem selvregulering og selvkontrol
  • lære at identificere kamp-flugt og frys mekanismer i barnets traume

Workshoppen består af en kombination af teoretiske oplæg med introduktion til kropsorienterede redskaber og praktiske anvisninger med blandt andet eksempler på øvelser og lege, som frigør spændinger fra de instinktive reaktioner, der er fastlåst i kroppen. Det er altså en dag med både teori og øvelser, hvor du får mulighed for at komme “ud på gulvet”. Der kræves ikke terapeutisk erfaring. Workshoppen er for dig, som f.eks. arbejder som pædagog, lærer, sundhedsplejerske, dagplejer, pædagogisk assistent, ressourcepædagog, støttepædagog, konsulent, psykoterapeut og psykolog.

Dagens ekspert – Ale Duarte:

Ale Duarte er uddannet i Somatic Experience, Neuro-Linguistic Programming (NLP) og Iyengar Yoga. Han er specialiseret i somatisk heling af børns traumer gennem leg og kropslig selvregulering. Ale Duarte er en international anerkendt ekspert, og han har hjulpet børn i hele verden, blandt andet ofre for naturkatastrofer (jordskælv, tsunamier, flodbølger) i Kina, Japan, Sri Lanka, Israel og Syrien. Ale Duarte har desuden samarbejdet med dr. Peter Levine og Maggie Kline om deres bog: “Traume set med barnets øjne” (2006). Ale Duarte har haft sin egen praksis i Brasilien siden 1995. Han er stærk dedikeret i sit arbejde med forskellige bevægelsesterapier til helbredelse og trivsel for børn og voksne.  


“When left to their own devices, kids have the innate ability to create their own world, their own fantasies, and their own dreams. By playing and acting these out, whether alone or in group, they can begin the process of self-healing. … we have the responsibility to create an available space, for this natural process to begin”. – Ale Duarte.


Priser og rabatmuligheder


Pris pr. deltager kr. 2.628,- for kunder på vores mailliste, og 2.950,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 10% ekstra.

Rabatten afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.

OBS: Konferencen foregår på engelsk. Du kan tilkøbe tolkning for 169 kr. ekstra ved tilmelding.
priser-seminarer.dk

Se status for din arbejdsplads – klik her

DELTAGERBEVIS
Du får deltagerbevis på dagen

 

Gå til top