E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Afholdte arrangementer / Angst og autisme

 

angst og autisme

Angst og autisme

DENNE DAG ER AFHOLDT!

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV, SÅ BLIVER DU BLANDT DE FØRSTE, DER FÅR BESKED, HVIS VI GENUDBYDER DETTE KURSUS.

Få indblik i autismens kompleksitet og blive bedre til at skelne mellem angst og autisme. Læs meget mere om denne spændende temadag lige her!

Angst og autisme

Mange børn og unge med autisme får tillægsdiagnoser, og angst ses ofte som en ledsagende tilstand. For mange autister kan det have en invaliderende indflydelse på deres hverdag. Angsten kan blive så dominerende, at barnet eller den unge med autisme udvikler f.eks. skolevægring eller social fobi.

Når du i dit arbejde møder børn og unge med autisme og angst, kan det skabe en vis form for diagnose-forvirring og rådvildhed i, hvordan du som fagprofessionel bedst tilgår disse børn og unge. Det er her vigtigt, at du kan skelne mellem, hvilke symptomer der skyldes autismen, og hvilke symptomer der skyldes angsten, fordi det har afgørende betydning for din kommunikation med barnet eller den unge samt for handlestrategierne.

Som fagprofessionel er du en vigtig brik for børn og unge med autisme i forhold til at hjælpe dem med at håndtere deres angst, så angsten ikke vokser og får store konsekvenser for dem. Vi har sammensat en helt særlig kursusdag for at give dig viden og de nødvendige redskaber, så du kan hjælpe børnene og de unge med autisme og angst.

angst og autisme

Dagens eksperter:

Professor Niels Bilenberg: Niels Bilenberg er speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri, professor, overlæge og forskningsleder ved Børne- og Ungdomspsykiatrisk Afdeling i Odense, Psykiatrien i Region Syddanmark. Niels Bilenberg har stået for og været engageret i populationsstudier, studier af tvillinger samt årsags- og behandlingsstudier af børn og unge med ADHD og Autismespektrum-forstyrrelser.

Psykologisk konsulent Christina Sommer: Christina Sommer har i de sidste ti år arbejdet som psykologisk konsulent inden for autismeområdet. Christina Sommer arbejder med selvforståelsesforløb for børn og unge med autisme og mere behandlingskrævende forløb, hvor børnene har komorbide lidelser såsom angst, spiseforstyrrelser, selvskade og depression. Christina Sommer varetager supervisionsopgaver for bosteder, specialskoler, psykiatri samt kommuner og holder foredrag samt kurser om autisme. Derudover er hun kendt fra DR’s dokumentar, “De skjulte talenter”.

Dagens indhold:

Niels Bilenberg, Professor, overlæge, PhD på Børne- og Ungdomspsykiatrisk afdeling, Odense, Universitetsafdelingen, Psykiatrien i Region Syddanmark.

Niels Bilenberg beriger dig med ekspertviden om:

  • diagnosen autisme, årsagsfaktorer og tidlige tegn på autisme
  • andre diagnoser og samtidige symptomer (komorbiditet) hos børn og unge med autisme, særligt med fokus på angst
  • behandling af kernesymptomer og tillægsdiagnoser

Læs vores interview med Niels Bilenberg: Angst er ofte en følgesvend til autisme

Christina Sommer, psykologisk konsulent hos Psykologisk Ressourcecenter giver dig praksisnære redskaber til, hvordan du på bedste vis tilgår børn og unge med autisme og angst.

Christina Sommer giver dig unikke redskaber til at:

  • få indblik i autismens kompleksitet og blive bedre til at skelne mellem angst og autisme
  • udføre opklaringsarbejdet i forhold til amygdala-aktivitet, herunder sanseforstyrrelser, angst, frygt, og/eller manglende overblik
  • hjælpe barnet og samarbejde med familie og andre omsorgspersoner i barnets liv
  • give børnene en god og sund forståelse af deres diagnoser

Artikel af Christina Sommer: Autisme og angst: Autister får for let angst hæftet på sig

Priser og rabatmuligheder

Pris pr. deltager kr. 2.655,- for kunder på vores mailliste, og 2.950,- for andre. Priserne er inkl. forplejning og ekskl. moms. Læs mere og tilmeld dig maillisten – klik her ->

Har din arbejdsplads deltaget flere gange inden for de seneste 12 måneder, opnår I yderligere rabat. Helt op til 10 %, hvis I er guldkunder. 5 % hvis I er sølvkunder.

Rabatten afhænger af, hvor meget din arbejdsplads har deltaget hos os inden for de seneste 12 måneder. Efter én deltagelse opnås: sølvkundestatus. Efter fem deltagelser: guldkundestatus. Priserne er ekskl. moms.

priser-seminarer.dk

Se status for din arbejdsplads – klik her

DELTAGERBEVIS
Du får deltagerbevis på dagen

Gå til top