E-mail blev ikke sendt!
Prøv venligst igen.
 
Tak for din besked!
Vi svarer hurtigst
muligt tilbage.

Havnegade 90
5000 Odense C
Telefon 66 15 90 43
Fax 66 15 96 49
CVR 29621896
seminarer@seminarer.dk

Indsend
< Artikler fra Seminarer.dk – Kategorioversigt / Fire skarpe til Chris MacDonald

Fire skarpe til Chris MacDonald

Fire skarpe til cand.scient. i Human Fysiologi Chris MacDonald. Læs om, hvad der definerer en god leder. Og hvad der karakteriserer verdens bedste teams.

Se også relevant kursus: Unik sammensat kursusdag med Arne Nielsson og Chris MacDonald

Hvad karakteriserer en vinderkultur i et team?

Vi har med- og modgang i alle teams. Og det har vist sig, at de teams, der klarer sig bedst, grundlæggende er karakteriseret ved én ting: At de har en stor kapacitet. Og der er tre vigtige faktorer, der skaber kapacitet:

1. Energy-management.

Der har i nogle år været et popkulturelt budskab om, at vores energi er ubegrænset. At vi har evige ressourcer i os. Det er fysiologisk talt helt forkert og katastrofalt at tro. Det ved man i de bedste teams: Her bruger man teamets begrænsede energi klogt. Og lederen lægger særligt op til det, der i fysiologien hedder udfordringsresponser, fremfor stress-responser. De to responser er to grundlæggende måder, hvorpå kroppen kan mobilisere energi. De er biologisk meget forskellige. Og aldrig har det været vigtigere for en leder at forstå forskellen mellem dem.

  1. Kompetencer.

Velfungerende teams er kompetente og investerer i, at der er gode muligheder for at bevare og udvikle kompetencer efter behov. Personlig udvikling har fået et dårligt ry de senere år, men der er intet galt med det, i kernen. Videnskaben viser tværtimod, at homo sapiens elsker at blive bedre til ting. Men! Den afgørende faktor er tempoet, og at man selv føler kontrol over udviklingen. Vi kan faktisk se, at en følelse af kompetence er helt essentiel for trivsel. Og føler vi os ikke kompetente, aktiveres en stressrespons.

  1. Samarbejde og exceptionel empati.

Som art er mennesket kommet så langt særligt som følge af én ting: Vores evne til at tale og dermed arbejde sammen i en stor gruppe. Derfor ser vi, at kommunikation og empati øger kapaciteten i et team meget markant. Hvis folk i et team bliver stressede, bliver kommunikationen imidlertid ineffektiv, og mangel på empati opstår. Velfungerende teams kender nøglerne til, hvordan man sikrer, at samarbejdet og empatien bevares.

For at have et godt team skal man have gode medarbejdere. Men hvordan skaber lederen en god medarbejder?

En god leder er meget opmærksom på sine medarbejdere. Og gør meget for at skabe en kultur, hvor medarbejderne bakker hinanden op og investerer i hinandens velbefindende. Det vil sige: Den gode leder er både manager og leder. Som leder afstikker han eller hun kursen, klart og utvetydigt. Og som manager er han eller hun samtidig i stand til at lytte og se menneskene i teamet. At mestre begge dele er en djævelsk svær disciplin. Og det er dén disciplin, der karakteriserer de absolut bedste ledere.

Hvad er de tre vigtigste ledelsesredskaber, der skaber et vinderteam, som præsterer højt og samtidig trives?

  1. Bliv ved med at blive inspireret og skab tid til refleksion.Hold fast på det basis-koncept, man selv har udviklet. Alle mennesker kan blive bedre til at være managers og ledere. De fleste mennesker kan blive bedre til at samarbejde og forbedre deres energi. Men det kræver inspiration og prioritering.
  2. Efteruddannelse i, hvordan samarbejdet sikres, og hvordan man bliver bedre til at bevare motivationen.Motivation er en kompetence.

Motivation skabes ud fra interesse og er meget vigtig. Det er ting, man kæmper for og arbejder med hver dag. Der skal være motiverende opbakning i de sociale omgivelser, for ellers mister mennesker gnisten. Mennesker skal inspireres til at føle fællesskab og føle sig som en del af noget. Investér i og forstå, hvad motivation er.

  1. Videresend den vigtige besked med energy-management.Investér i restitution, idet opbygning af energi er vigtig og ikke må være ude af balance.

Hvorfor skal man som leder deltage på denne dag?

Jeg tror, jeg vil sige det kort. Det er grundlæggende én ting: For at få fysiologiens stærkeste og mest konkrete redskaber til, hvordan man passer på den mest afgørende faktor for sit teams præstation og trivsel: Nemlig teamets kapacitet.

Mød to af landets mest forespurgte foredragsholdere Arne Nielsson og Chris MacDonald – Læs mere her!

  • Relevante kurser


    Unik sammensat temadag med Arne Nielsson og Chris MacDonald


  • Se alle aktuelle kurser, temadage og konferencer fra Seminarer.dk her

  • Blogkategorier

Gå til top