Fire skarpe til Chris MacDonald - Seminarer
Alle nyheder
Artikel

Fire skarpe til Chris MacDonald

Læs om, hvad der definerer en god leder. Og hvad der karakteriserer verdens bedste teams.

social eller digital?
Fire skarpe til cand.scient. i Human Fysiologi Chris MacDonald. Læs om, hvad der definerer en god leder. Og hvad der karakteriserer verdens bedste teams.Se også relevant kursus: Unik sammensat kursusdag med Arne Nielsson og Chris MacDonald

Hvad karakteriserer en vinderkultur i et team?

Vi har med- og modgang i alle teams. Og det har vist sig, at de teams, der klarer sig bedst, grundlæggende er karakteriseret ved én ting: At de har en stor kapacitet. Og der er tre vigtige faktorer, der skaber kapacitet:

1. Energy-management.

Der har i nogle år været et popkulturelt budskab om, at vores energi er ubegrænset. At vi har evige ressourcer i os. Det er fysiologisk talt helt forkert og katastrofalt at tro. Det ved man i de bedste teams: Her bruger man teamets begrænsede energi klogt. Og lederen lægger særligt op til det, der i fysiologien hedder udfordringsresponser, fremfor stress-responser. De to responser er to grundlæggende måder, hvorpå kroppen kan mobilisere energi. De er biologisk meget forskellige. Og aldrig har det været vigtigere for en leder at forstå forskellen mellem dem.

  1. Kompetencer.

Velfungerende teams er kompetente og investerer i, at der er gode muligheder for at bevare og udvikle kompetencer efter behov. Personlig udvikling har fået et dårligt ry de senere år, men der er intet galt med det, i kernen. Videnskaben viser tværtimod, at homo sapiens elsker at blive bedre til ting. Men! Den afgørende faktor er tempoet, og at man selv føler kontrol over udviklingen. Vi kan faktisk se, at en følelse af kompetence er helt essentiel for trivsel. Og føler vi os ikke kompetente, aktiveres en stressrespons.

  1. Samarbejde og exceptionel empati.

Som art er mennesket kommet så langt særligt som følge af én ting: Vores evne til at tale og dermed arbejde sammen i en stor gruppe. Derfor ser vi, at kommunikation og empati øger kapaciteten i et team meget markant. Hvis folk i et team bliver stressede, bliver kommunikationen imidlertid ineffektiv, og mangel på empati opstår. Velfungerende teams kender nøglerne til, hvordan man sikrer, at samarbejdet og empatien bevares.

For at have et godt team skal man have gode medarbejdere. Men hvordan skaber lederen en god medarbejder?

En god leder er meget opmærksom på sine medarbejdere. Og gør meget for at skabe en kultur, hvor medarbejderne bakker hinanden op og investerer i hinandens velbefindende. Det vil sige: Den gode leder er både manager og leder. Som leder afstikker han eller hun kursen, klart og utvetydigt. Og som manager er han eller hun samtidig i stand til at lytte og se menneskene i teamet. At mestre begge dele er en djævelsk svær disciplin. Og det er dén disciplin, der karakteriserer de absolut bedste ledere.

Hvad er de tre vigtigste ledelsesredskaber, der skaber et vinderteam, som præsterer højt og samtidig trives?

  1. Bliv ved med at blive inspireret og skab tid til refleksion.Hold fast på det basis-koncept, man selv har udviklet. Alle mennesker kan blive bedre til at være managers og ledere. De fleste mennesker kan blive bedre til at samarbejde og forbedre deres energi. Men det kræver inspiration og prioritering.
  2. Efteruddannelse i, hvordan samarbejdet sikres, og hvordan man bliver bedre til at bevare motivationen.Motivation er en kompetence.

Motivation skabes ud fra interesse og er meget vigtig. Det er ting, man kæmper for og arbejder med hver dag. Der skal være motiverende opbakning i de sociale omgivelser, for ellers mister mennesker gnisten. Mennesker skal inspireres til at føle fællesskab og føle sig som en del af noget. Investér i og forstå, hvad motivation er.

  1. Videresend den vigtige besked med energy-management.Investér i restitution, idet opbygning af energi er vigtig og ikke må være ude af balance.

Hvorfor skal man som leder deltage på denne dag?

Jeg tror, jeg vil sige det kort. Det er grundlæggende én ting: For at få fysiologiens stærkeste og mest konkrete redskaber til, hvordan man passer på den mest afgørende faktor for sit teams præstation og trivsel: Nemlig teamets kapacitet.

Mød to af landets mest forespurgte foredragsholdere Arne Nielsson og Chris MacDonald – Læs mere her!

Relevante arrangementer

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker
Kursus

Traumebevidst tilgang – skab øget tryghed og tillid i mødet med sårbare mennesker

Jylland & Sjælland

Hvordan sikrer du et trygt og givende relationsarbejde med mennesker, der bærer på et traume? Her kommer den traumebevidste tilgang ind i billedet, og det er netop den, du lærer at anvende på dette kursus.

Det er psykolog Camilla Bechsgaard, der står ved det faglige ror, og hun giver dig:

Et afsæt til at undgå retraumatisering og til at møde borgeren med anerkendelse og forståelse Redskaber til at styrke dit professionelle nærvær og egne reaktioner i mødet med borgeren Viden om, hvordan du arbejder traumebevidst, så du kan genkende traumereaktioner En konkret tilgang til at skabe tillid og tryghed hos mennesker med traumer Kendskab til traumers effekt på individet

Vil du vide mere om kurset? Så læs med herunder.

 

Læs mere
Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge
Kursus

Fællesskabende didaktik og pædagogik i praksis: Skab trivsel og tilhørsforhold hos børn og unge

Jylland & Sjælland

Fællesskaber har en stor betydning for børn og unges trivsel. Så hvordan arbejder du helt konkret med fælleskabsfremmende didaktik og pædagogik, der fremmer trivslen for børn og unge? Dét gør Tine Basse Fisker, ph.d. i pædagogisk psykologi, dig klogere på med kurset her.

På kursusdagen stiller vi skarpt på trivsel og tilhørsforhold, mistrivsel og fravær – både de teoretiske perspektiver bag symptomerne, men i lige så høj grad, hvilke konkrete tilgange, du kan anvende.

I løbet af dagen dykker du og de andre kursister bl.a. ned i:

Fællesskaber på godt og ondt Trivsel i tal Skærmbrug, trivsel og fællesskaber Fællesskabende pædagogik og didaktik Forskellen på at se børn og se MED børn

Med fra kurset tager du også en idébank til forankring i din hverdag.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere
Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet
Kursus

Rusmiddelproblematikker i den sårbare graviditet, forældreskabet og barnets start på livet

Jylland & Sjælland

Skab styrkede indsatser og tryghed for sårbare gravide med psykosociale problemstillinger og rusmiddelproblematikker gennem den traumebevidste tilgang og tværfagligt samarbejde.

Dét er netop fokus på dette kursus i selskab med Anna-Katherine Højland, klinisk psykolog og jordemoder, og Michela Wedel, socialrådgiver og stifter af foreningen for Fremtidens Børn.

De sørger for, at du som deltager bl.a. bliver klædt på med:

Et traumebevidst perspektiv i mødet med den gravide/familien, hvor der (også) er rusmiddelproblematikker til stede Indsigt i greb til et trygt og transparent rum, hvor tillid kan opbygges Viden om mentalisering og følelsesmæssig regulering ift. tilknytning og omsorg Viden om tilgængelige vejledninger, lovgrundlag og muligheder for sparring som fagperson i kontakten med en sårbar gravid kvinde Tips og inspiration til troværdig kommunikation med den gravide/familien: bevidsthed om sprog og kropssprog
Læs mere
OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer
Kursus

OCD – årsager, symptomer og vedligeholdelsesmekanismer

Jylland & Sjælland

Det kan være komplekst at arbejde med mennesker med OCD – bl.a. fordi man som fagperson helt utilsigtet kan forstærke og vedligeholde symptomerne. På denne kursusdag præsenterer psykolog Hjalti Jonsson dig for alternative måder at intervenere og bidrager med redskaber til at arbejde med at forbedre din praksis.

Mere konkret betyder det, at du får:

Viden om OCD; årsager, symptomer og mekanismer, som vedligeholder og forstærker lidelsen – med en hel masse eksempler fra praksis Kendskab til forskelle, ligheder og evt. overlap med andre diagnoser Viden om, hvordan du og dine kolleger utilsigtet kan blive viklet ind i OCD-symptomerne og blive en del af de mønstre, som vedligeholder og forstærker symptomerne Viden om og redskaber til, hvad du kan gøre for at støtte og hjælpe den OCD-ramte. Hvilke behandlingsmetoder- og tilgange er mest virksomme ift. OCD?

Vil du vide mere? Så læs med lige herunder.

Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange Star-orange

6 ud af 6 stjerner

Læs mere