Skriv til os på [email protected] • Tlf: 66 15 90 43
VIGTIGT – Corona-update: Din tryghed er altafgørende. De arrangementer, som ikke kan afholdes fysisk vil enten blive streamet eller rykket. Læs mere her.
Vælg venligst hold herunder:
Forebyg belastninger i mentale højrisikoerhverv! I 4 udbytterige dage bliver du undervist af Rikke Høgsted, psykolog og specialist i psykotraumatologi, og Rikke Sørensen, cand.scient.soc.psych. og specialist i psykisk arbejdsmiljø. Sammen bidrager de bl.a. med:
Se udvidet information om tid og sted nederst på siden.
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Er følelsesmæssige belastninger, vold, trusler og andre former for traumatiske hændelser en del af jeres arbejde? Skal I være professionelle og omsorgsfulde på samme tid? Kan I – både ledere og medarbejdere – balancere mellem at blive overinvolveret med risiko for at blive tyndhudet – eller modsat – underinvolveret med risiko for at blive tykhudet? Balancen er ikke altid let, men kan godt lade sig gøre!
Følelsesmæssige belastninger og traumatiske hændelser er ofte faktorer for øget sygefravær og førtidigt arbejdsophør. Det er derfor nødvendigt, at arbejdsmiljøorganisationen, ledere og arbejdsmiljørepræsentanter har indsigt i, hvad der belaster, og hvordan relevant forebyggelse bliver iværksat.
Har jeres afdeling eller organisation overblik over belastningerne? Kender I kravene i Arbejdsmiljøloven, og ved I, hvordan I skal sikre forebyggelsen af følelsesmæssige belastninger og traumatiske hændelser? Som leder og arbejdsmiljørepræsentant har du en central rolle!
Litteratur, feltarbejde og produkt
På uddannelsens første dag bliver holdet delt ind i mindre grupper, som skal tjene som arbejdsgrupper forløbet igennem. Du får udleveret læseplanen og “Grundbog i belastningspsykologi – forebyggelse af primær og sekundær traumatisering ved psykisk krævende arbejde”, som udgør den obligatoriske litteratur på uddannelsen. Undervisningen er desuden krydret med praksisnære cases, små film og gruppeøvelser.
Mellem hver uddannelsesdag, som er placeret med ca. 1 måneds mellemrum, får du konkrete opgaver og læse-lektier i grundbogen. Opgaverne hjælper dig til at identificere jeres belastninger, sætte aktiviteter i gang og lægge et relevant forebyggende niveau.
I løbet af uddannelsen har du mulighed for at få skræddersyede svar på netop dine spørgsmål og dermed en unik mulighed for at reflektere over jeres belastninger, forebyggelse og muligheder. I denne henseende kan det derfor være en fordel, hvis I samler teamet og tager flere afsted.
Ved endt uddannelse får du mulighed for at udarbejde relevante strategiske og praktiske handleplaner til brug på din arbejdsplads og dermed omsætte uddannelsens viden til konkrete initiativer.
Kender du det, at alle kan se den – elefanten i rummet – men at ingen tør pege på den og tale om den? På dette kursus sætter vi fokus på, hvordan du som leder håndterer ”elefanten” på bedste vis til gavn for dine medarbejdere og dig selv.
Du kommer i godt fagligt selskab med organisationspsykolog, Lotte Svalgaard, der bl.a. bidrager med:
Viden om, hvad du undgår og hvorfor Redskaber til, hvordan du finder modet til at tage fat på ”elefanten” Redskaber til, hvordan du bidrager til psykologisk tryghed og en oprigtig arbejdskultur Redskaber til, hvordan du tager det første skridtBemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Psoasmusklen, også kaldet følelsernes muskel, kan blive påvirket, når vi er i en stresset eller presset situation og give gener som f.eks. smerter i lænd, lyske, mave og underliv. På dette kursus sætter vi fokus på psoasmusklens funktion og betydning samt på, hvordan kropslige øvelser kan afhjælpe belastninger af psoas.
Du bliver undervist af fysioterapeut og åndedrætsekspert, Lotte Paarup, som giver dig:
Viden om psoasmusklen og dens betydning for mental og fysisk sundhed Indsigt i, hvordan følelser og mentale belastninger påvirker psoas gennem reaktioner i nervesystemet Kendskab til symptomer på en dysfunktionel psoas – hvad skal vi være opmærksomme på? Introduktion til øvelser, der gennem åndedræt, bevægelse, afspænding og bindevævsarbejde er med til at forløse en belastet psoas Viden om diaphragmas (åndedrætsmusklens) store betydning ift. psoas, herunder indføring i forskellige vejrtrækningsteknikkerFå pladser i Silkeborg
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Oplev en udbytterig kursusdag, der sætter spot på, hvordan du undgår at blive drænet for energi i arbejdet med psykisk belastede borgere. Du bliver undervist af psykolog, Anne Dorthe Hasholt, som bl.a. beriger dig med vigtig viden om:
Hvad det vil sige, når mennesker projicerer egne problemstillinger over i andre mennesker, og hvordan du beskytter dig mod dette Hvordan du effektivt konfliktnedtrapper, såvel i relation til borgeren som dig selv Hvordan dit arbejde med sårbare borgere kan vendes til værdifuld selvindsigt og selvudviklingBemærk: Der er deltagerbegrænsning på denne kursusdag. Undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
UPDATE: Ekstrahold oprettet til april 2021.
Næste holdstart til september 2021 på Scandic Odense. Se alle datoer nederst her på siden. De sidste to hold blev hurtigt udsolgt, så hvis du vil sikre dig en plads, så tilmeld dig i dag!
Bemærk, at undervisningen bliver nøje tilrettelagt efter de gældende retningslinjer for Covid-19 på afholdelsestidspunktet. Læs mere her.
Få en givende introduktion til belastningspsykologi i denne digitale lektion med specialist i psykoterapi og psykotraumatologi, Rikke Høgsted.
Lektionen varer ca. 45 minutter. Når du køber adgang til den digitale lektion, modtager du automatisk en mail med et link, som giver dig adgang til videoen. Du opnår personlig adgang til denne lektion på Seminarer.dk’s digitale platform i 12 måneder. Da adgangen er personlig, må den ikke deles med andre. Læs mere i vores FAQ.
Pris: 399 kr. ekskl. moms (498,75 kr. inkl. moms)
Linket er personligt og må IKKE deles eller videresendes.
placeholder
Moduler
Deltagere
Betalingsadresse
Godkendelse
Certificeret uddannelse i belastningspsykologi og forebyggelse